Vinterarbeid i Hemsedal for ny gang- og sykkelvei som skal åpnes i august

Tross kald og snørik vinter har viktige grunnarbeider pågått siden nyttår på gang- og sykkelveien mellom Trøim og Holde bru.

Oppfylling av kult til overbygning av gang- og sykkelveien pågår, forteller byggeleder i Statens vegvesen, Bjørn Kåre Ifarness.
Oppfylling av kult til overbygning av gang- og sykkelveien pågår, forteller byggeleder i Statens vegvesen, Bjørn Kåre Ifarness. Foto: Bjørn Kåre Ifarness, Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. mars 2023 - 08:36

8 mann, tre gravere, en borerigg og to lastebiler fra entreprenøren Anlegg Øst AS har vært i sving gjennom hele den strenge vinteren i Hemsedal.

Det er Statens vegvesen som bygger 1,8 kilometer gang og sykkelvei mellom Trøim og Holde bru, et prosjekt som skal være klart til skolestart etter ferien i august.

Arbeidene med kanalisering av bekkeløp og sikring for fundamentering av Haug og Finset bruer starter før påske, for å bli ferdig før snøsmeltingen setter inn for fullt.

Fylkesvei 301 i Utladalen i Årdal etter at ras stengte veien i november 2022.
Les også

Trenger 38 mrd. til skredsikring: – Det haster

 Mye snø og tele

-Det er jobbet med avkjørsler og mindre sprengningsarbeider. Det graves kabelgrøfter, trekkerør blir lagt, og lysfundamenter blir montert. Oppfylling av kult til overbygning av gang- og sykkelveien pågår, forteller byggeleder i Statens vegvesen, Bjørn Kåre Ifarness.

-Største utfordringen i det siste har selvsagt vært været, forteller Ifarness. Mye snø og forholdsvis mye tele i bakken har gjort arbeidene krevende. Det blir ryddet snø på hele strekket for å hjelpe til på snøsmelting og tining av tele nå som våren forhåpentligvis snart banker på.

Denne elektriske maskinen brukes ved montering av tunnelelementene på Bukkesteinshøgda tunnel på ny E16 over Sollihøgda.
Les også

Nye vurderinger: Batteribrann mindre sannsynlig enn dieselbrann

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.