ARBEIDSLIV

Vinner vil bli sivilingeniør

Atle Abelsen
8. mars 2002 - 07:00

Det vil si, etter at 17-åringen fra Stjørdal har kommet seg gjennom videregående skole med tilstrekkelige karakterer til å komme inn på teknisk kybernetikk.

Spennende tur

- Dette var spennende, og over all forventning, sier skoleeleven Arnt Ove Fordal til tekblad.no rett etter at flyet fra USA har landet.

Han har nettopp kommet hjem fra en ukes tur til USA og Cape Canaveral, der han som førstepremie fikk overvære en oppskytning av Romfergen Columbia sist fredag.

Fordal vant en konkurranse som ble utlyst av Astrofysisk Institutt om å navngi en asteroide. Fordals forslag Abel og den påfølgende begrunnelsen falt såpass i smak hos juryen at han vant turen og hele oppholdet på UiOs regning.

Columbia-oppskytningen

Romferden som Fordal fikk overvære starten på, er en serviceferd til Romteleskopet Hubble (HST). I tillegg til flere reparasjoner og forbedringer, skal et nytt kamera, ACS (Advanced Camera for Surveys), installeres.

Astronomer over hele verden ser frem til dette, fordi ACS vil ha 10 ganger bedre oppdagelseskraft enn kameraet som nå benyttes. Håpet er blant annet å trenge dypere tilbake mot Universets tilblivelse.Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.