KRAFT

Vindvenner møtte oppegående statsråd

Camilla Aadland
19. sep. 2008 - 15:23

Vindkraftforeningen fikk nesten en time med statsråden i dag.

– Vi diskuterte både landbasert vind og gikk gjennom offshore vindkraft. Det var et opplysende møte for begge parter, sier Isachsen.

Resultater

Vindkraftforeningen gleder seg til å se resultatene av investeringstøtten.

– Men vi i ga uttrykk for at det er noe vi setter pris på mens vi venter på grønne sertifikater, sier generalsekretæren.

Kortene tett til brystet

– Sa han noe om når det kommer et system med grønne sertifikater?

– Vi spurte om det, men han holdt kortene tett til brystet, sier Isachsen.

Sertifikater

Norge og Sverige jobber for å danne et felles marked for grønne sertifikater.

Forutsatt at EU-direktivet om fornybar energi blir vedtatt innen 1. april 2009 er regjeringens ambisjon at de sentrale prinsippene for hvordan markedet skal utformes være på plass senest 1. oktober 2009.

Vil ha jevn utbygging

Et slikt system har blitt utsatt flere ganger, og bransjen selv mener at dette er noe av grunnen til den sene utbyggingstakten for vindkraft i Norge.

– Vi understreket overfor statsråden at det er viktig med en jevn utbygging av vindkraft, for eksempel 500 MW i året, som er en relativt beskjeden målsetning. Målet om 3 TWh i året har man hatt siden 1999, og det er først nå det bygges. Han forstod dette poenget, sier Isachsen.

En milliard

Regjeringen har allerede bevilget en milliard kroner til utbygging av ny vindkraft. Vindkraftforeningen er fornøyd med at det er antydet en ny runde med investeringsstøtte etter jul.

– Men det er viktig å få ut prosjekter som er til anke hos departementet. Vi ønsker oss billigst mulig vindkraft, og da er det bra med konkurranse. Det må være flest mulig med som konkurrerer om midlene, sier generalsekretæren i Norwea.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.