KRAFT

Vindpott-avgjørelsen er utsatt

VOKSER: Den totale vindkapasiteten i USA er nå på over 35.000 MW. Det produserer nok energi til å forsyne 9,7 millioner hjem.
VOKSER: Den totale vindkapasiteten i USA er nå på over 35.000 MW. Det produserer nok energi til å forsyne 9,7 millioner hjem. Bilde: colourbox.com
Jannicke Nilsen
4. des. 2008 - 11:10

Vindkraftaktørene som har søkt Enova om midler til å bygge ut vindkraft, må smøre seg med tålmodighet noen uker til.

Enova utsetter nå vedtaket om vindkraftstøtte til 16. desember.

Rakk ikke samles

Opprinnelig skulle styret i Enova behandle innstillingen om hvilken eller hvilke aktører som skal få offentlige midler i støtte i morgen, 5. desember.

- Det lot seg ikke gjøre å samle alle styremedlemmene i morgen. Derfor er beslutningen utsatt til 16. desember, slik at alle medlemmene kan møte, sier ansvarlig for Enovas vindprogram, Espen Borgir Christophersen.

Er ferdige

Alle søknadene er ferdigbehandlet, og en intern innstilling ligger på vent.

Sju vindkraftparker er med i konkurransen om offentlige kroner til å bygge ut vindkraft i Norge.

Enova har ikke satt noen øvre støttenivå, men sier de vil gi så mye midler som utbygger av det aktuelle prosjekter trenger for å stikke spaden i jorda. Det kan også være snakk om at flere prosjekter får støtte.

Formålet er å nå myndighetenes mål om 10 TWh vindkraft, som etter planen skulle vært realisert i 2010.

Kostnadskrevende

Tidligere hadde Enova en øvre grense på investeringsstøtte til vindprosjekter på 25 prosent av totalprisen på vindkraftverkene. Denne grensen er nå opphevet.

Støttesummen til det enkelte vindprosjekt kan dreie seg om alt fra noen hundre millioner til opp til en milliard kroner, avhengig av hvor stort vindkraftprosjektet er.

Vindkraft er forbundet med store kostnader, og med dagens strømpris og nivå på byggekostnader er det ifølge bransjen ikke lønnsomt å bygge ut vindkraft uten insentiver.

Les også:
Vindpotten avgjøres neste uke
500 mill. gir snaut 0,4 TWh vindkraft
Ytre Vikna trenger hele vindpotten
De konkurrerer om vindpotten

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.