SAMFUNN

Vindkraft på Smøla

7. sep. 2001 - 18:20

– Investeringsstøtten på 72 millioner kroner til første byggetrinn av Statkrafts vindkraftverk på Smøla er kun en naturlig følge av stortingets intensjoner i den siste energimeldingen, sier energidirektør Agnar Aas hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Ut over dette ønsker han ikke å kommentere tekblad.nos dokumentasjon på at myndighetene kunne fått nærmere fire ganger mer kraft ved å gi samme støtte til oppgradering og utvidelser av eksisterende vannkraftanlegg (se saken Rådyr vindkraft tidligere i dag).

– Men jeg ser ikke bort ifra at slike moderniseringsprosjekter i vannkraftsektoren kan få liknende støtte i framtida. Tendensen i Europa er å vurdere vannkraft på linje med andre fornybare energikilder, forteller Aas.

Det vil si at vannkraft kan få samme rammevilkår som vindkraft og bioenergi, og favoriseres i forhold til fossilfyrte termiske kraftverk og kjernekraft.

– Vi trenger å øke innsatsen for å utløse det oppgraderings- og utvidelsespotensialet som finnes i vannkraftsektoren, understreker han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.