ENERGI

Vindkraft fra Hundhammerfjellet

Anders J. Steensen
14. mars 2003 - 13:39

Olje- og energidepartementet har behandlet klagen fra reineierne i Nordland i forbindelse med utbyggingen av Hundhammerfjellet vindpark.

Olje og Energiminister Einar Steensnæs har avgjort at Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk får konsesjon til å bygge vindparken i Nærøy kommune i Nord-Trøndelag.

- Departementet anser det som viktig å få etablert en industriell satsing på vindkraft i Norge, og byggingen av Hundhammerfjellet vindpark er et sentralt ledd i en slik satsing. Utbyggingen vil innebære et betydelig tilskudd av ny fornybar energi, og bidrar til å nå Stortingets mål om 3 TWh vindkraft utbygget innen 2010, sier olje- og energiminister Einar Steensnæs.

Vedtaket innebærer at det er gitt endelig konsesjon til to utbyggingsalternativer med henholdsvis 17 vindmøller med 2 MW eller 15 vindmøller med 3 MW turbinstørrelse. Den totale årsproduksjonen er beregnet til henholdsvis 120 og 160 GWh/år, avhengig av valg av turbinstørrelse, tilsvarende elektrisitetsforbruket for inntil 2000 husstander for det største alternativet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.