KLIMA

Vil vrake Statoil på Mongstad

Kristin Halvorsen mener Statoil må vise mer interesse for CO2-rensing. Ellers vil hun finne andre til å ta jobben, sier hun.
Kristin Halvorsen mener Statoil må vise mer interesse for CO2-rensing. Ellers vil hun finne andre til å ta jobben, sier hun. Bilde: Scanpix
7. mai 2010 - 08:03

SV-leder Kristin Halvorsen sier at Statoil ikke har vist særlig interesse for å utvikle full CO2-rensing på Mongstad, og truer med å vrake selskapet om det ikke skjerper seg.

– Mitt inntrykk er at Statoils prestisje og interesse har vært altfor laber rundt dette prosjektet helt fra begynnelsen av, sier Halvorsen til VG.

Bare oljesand

Hun sier Statoil har gjort for lite for å drive prosjektet framover, og legger til:

– De har vært mye mer interessert i oljesand og oljeutvinning andre steder. Men jeg tror nå at de har fått opp prestisjen og engasjementet rundt prosjektet, og det er viktig at vi nå får til en god avtale for den videre prosessen med Statoil.

– Får finne andre

På spørsmål om hva regjeringen kan gjøre dersom renseprosjektet blir ytterligere utsatt på grunn av tekniske vanskeligheter, sier Halvorsen:

– Da får vi finne noen andre til å gjøre jobben. (©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.