BYGG

Vil vokse i Sverige

SER MOT ØST: Terje Venold har kastet blikket mot øst, og vil tette gapet mellom Veidekke og de store svenske entreprenørene.
SER MOT ØST: Terje Venold har kastet blikket mot øst, og vil tette gapet mellom Veidekke og de store svenske entreprenørene. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
6. mai 2010 - 15:03

Konsernsjef Terje Venold har nå for fullt kastet sine øyne på broderlandet i øst. Målet er å tette gapet til de tre store, Skanska, NCC og Peab.

– I dag ligger vi på fjerde plass i Sverige, men gapet til de tre foran er stort. Mens vi omsetter for tre til fire milliarder ligger de på 20. Det gapet ønsker vi å fylle, sier Jørgen Porsmyr, konserndirektør i Veidekke.

Lønnsomhet foran vekst

Verken han eller Venold ønsker å være konkrete om hvor mye av gapet som skal fylles eller hvor raskt. Begge åpner for oppkjøp i Sverige, men sier at det per i dag ikke er mange selskaper å kjøpe.

– Vi har en pragmatisk holdning til dette, Veidekke er ikke drevet av vekst men av inntjening. Målene er de samme som i Norge, det vil si fem prosent. I dag ligger inntjeningen i Sverige på 2,4 prosent, lønnsomhet skal komme foran vekst, sier Porsmyr.

Svensker inn

Veidekke har også skiftet to styrerepresentanter og erstattet dem med svensker.

Den ene er Annika Billström, tidligere ordfører i Stockholm, nå ansatt i Inchefia AB. Den andre er Hans von Uthmann, industrial advisor i EQT, han har tidligere vært VD i Vattenfall.

– Det er for å styrke representasjonen fra vårt største vekstområde, Annika Billström har meget godt kjennskap til svensk forvaltning og til Stockholmsregionen mens Hans von Uthmann sitter med mye kompetanse om svensk næringsliv, sier Venold.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.