KLIMA

Vil vite om klimaforliket gjelder

Dagfinn Høybråten krever en avklaring om klimaforliket.
Dagfinn Høybråten krever en avklaring om klimaforliket. Bilde: Scanpix
10. juni 2011 - 13:06

– De siste dagene har ledende representanter for Arbeiderpartiet og Høyre uttalt seg på en slik måte at KrF finner grunn til å be om en bekreftelse på at den inngåtte avtalen står ved lag, skriver Høybråten i et brev til de to partienes parlamentariske ledere fredag.

Avtalen han sikter til, er klimaforliket som ble inngått mellom regjeringspartiene, KrF, Venstre og Høyre i januar 2008.

– Står ved lag

Da LO-leder Roar Flåthen tidligere i uka sa at man måtte vurdere klimaforlikets ambisjoner om hjemlige CO2-kutt på nytt, rykket statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ut og forsikret om at klimaforliket gjelder.

– Klimaforliket står ved lag, og jeg holder fast ved målsettingene og forpliktelsene i det. Det er selvsagt riktig av oss å følge opp et forlik som er så bredt forankret i Stortinget, sa Stoltenberg til NTB.

Ikke bevegelig

Høybråten er tilfreds med forsikringene fra statsministeren, men viser til at sentrale stortingsrepresentanter fra både Ap og Høyre har antydet noe annet.

– Arbeiderpartiets Eirin Sund og Høyres Nikolai Astrup og Frank Bakke Jensen har alle uttalt seg som om målet i klimaforliket er bevegelig. Det er det aldeles ikke, sier KrF-profilen til NTB.

Les også:

– Flåthens utspill et varsel om hva som kommer

LO snur i klimapolitikken

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.