Vil videreutvikle energiressursene

  • energi

Konserndirektør og leder for ABB Divisjon Energi, Trond Halberg Olsen, mener at tiden er moden for å diskutere hvordan landets energiressurser skal videreutvikles for å sikre driftssikkerhet og kompetanse.

Han tror at endringene i bransjen også betyr at partnere til energiforsyningen med blant annet ABB, vil føre til at de kan ta øket ansvar.

Det er investert mer enn 350 milliarder kroner i norsk elforsyning gjennom flere tiår i Norge.

- En stor del av disse anleggene er levert av ABB, sier han.

Men som følge av store forandringer i bransjen med stadig sterkere konkurranse og oppdeling av produksjon og levering av elektrisk kraft, tror han at kompetansen forsvinner og at rekrutteringen til bransjen svikter.

- Energibransjen presses til stadig å yte mer. Her tror vi at vi som en ledende leverandør kan tilby både kunnskap og teknologi for å forlenge levetiden og øke yteevnen til eksisterende investeringer, sier Trond Halberg Olsen.

ABB kan tilby vedlikeholdsavtaler som de tror vil være et grunnlag for driftssikkerhet og lønnsomhet, fordi kunden dra fordel av ABBs kompetanse som er opparbeidet som en ledende leverandør til norsk energiforsyning i svært mange år.

Olsen viser til at ABB har levert nesten alle store transformatorer i landet og svært mange av transformatorer i fordelingsnettet.

- Her kan vil tilby full livstidsgaranti på reparerte transformatorer og det er dessuten også ofte mulig å øke ytelsen samt at prisen er langt lavere enn kjøp av ny transformator. Vi i ABB er opptatt av at vi skal være med på å forvalte de verdier som er bygget opp i denne bransjen, sier han.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå