KRAFT

Vil utvikle lavtrykksturbiner

OPTIMIST: - Vi føler at tiden nå er inne til å se på det spennende svenske vannkraftmarkedet. Vi har stor tro på vår svenske satsing, sier konsernsjef i Rainpower Svein Ole Strømmen.
OPTIMIST: - Vi føler at tiden nå er inne til å se på det spennende svenske vannkraftmarkedet. Vi har stor tro på vår svenske satsing, sier konsernsjef i Rainpower Svein Ole Strømmen. Bilde: Trond Gram
Mona Sprenger
24. nov. 2010 - 14:53

Rainpower etablerer et datterselskap i Kristinehamn.

– Etableringen av Rainpower i Norge har vært vellykket, og vi føler at tiden nå er inne til å se på det spennende svenske vannkraftmarkedet. Vi har stor tro på vår svenske satsing, sier konsernsjef i Rainpower Svein Ole Strømmen.

Kvalifiserte ingeniører

Rainpower har siden etableringen i 2007 utviklet egen turbinteknologi ved vannkraftlaboratoriet i Trondheim. Gjennom etableringen i Sverige, vil Rainpower kunne utvikle turbiner for lavere trykk som er mer tilpasset det svenske markedet.

– Det er flere grunner til å velge Sverige. Den viktigste årsaken er at i Kristinehamn finnes det mange kvalifiserte ingeniører som jobber med lavtrykksturbiner. Dette er et område som Rainpower har jobbet lite med, forteller Strømmen.

Vannkraftkompetanse

Rainpower etablerte for kort tid siden et høyteknologisenter for generatorteknologi i Västerås i Sverige.

Selskapet har også inngått en samarbeidsavtale med den mekaniske bedriften KTAB i Kristinehamn. Målet er at de sammen kan levere vannkraftteknologi og - tjenester til det svenske markedet.

– KTAB er en mekanisk bedrift som har utviklet en imponerende vannkraftkompetanse i Kristinehamn.

KTAB lang erfaring innen vann- og vindkraftindustrien med teknologiske røtter tilbake til Kværner Turbin og General Electric.

– Rainpower er også et knoppskudd fra Kværner, så nå tar vi opp kontakten med gamle kolleger.

Markedspotensial

Rainpower håper på en rask etablering i det svenske energimarkedet både når det gjelder nye vannkraftanlegg, oppgraderinger og service på eksisterende anlegg.

– Det norske og det svenske vannkraftmarkedet er ikke så ulikt. Det er mange gamle maskiner som skal rehabiliteres og byttes ut. Her er et betydelig markedspotensial, men vi skal også videre ut i Europa og verden, forsikrer Strømmen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.