OLJE OG GASS

Vil ut av Gasnor

INGEN DRAMATIKK: Eilef Stange (til venstre) har registert at Gasnor er i ferd med å få nye eiere. - Det er ingen dramatikk i eierskiftet, mener han.
INGEN DRAMATIKK: Eilef Stange (til venstre) har registert at Gasnor er i ferd med å få nye eiere. - Det er ingen dramatikk i eierskiftet, mener han. Bilde: Erik Brinchmann
Mona Sprenger
21. apr. 2010 - 11:45

Gasnor

  • Gasnor har 100 km rørgasnett, CNG-distribusjon og LNG- distribusjon fra 3 separate produksjonsanlegg.
  • Videre eier Gasnor 13 CNG-trailere, 14 LNG-trailere, disponerer 1 LNG-tankskip og disponerer cirka 30 LNG-terminaler.
  • Selskapet har hovedkontor på Avaldsnes i Karmøy kommune, og har kontor i Bergen, Trondheim og Akershus og driftsorganisasjon på Kollsnes.

Etter det Teknisk Ukeblad erfarer har Statoil i en tre måneders periode jobbet med å selge seg ut av Gasnor.

- Vi har registrert at det er bevegelse på eiersiden. Vi har hatt gode eiere, men det er ingen dramatikk i situasjonen for våre ansatte. Vi regner med at de nye eieren vil følge strategien vi har lagt, sier adm. direktør i Gasnor, Eilef Stange.

Majoritetseier

Statoil eier 40,98 prosent i gassdistribusjonsselskapet. De andre eierne er BKK ( 20,00 %), E.ON Ruhrgas (14,00 %), Haugaland Kraft (13,40 %), Total E & P Norge (7,40 %), Norske Shell (4,10 %) og andre (0,12 %)

Gasnor har kjøp, salg og distribusjons av naturgass som hovedvirksomhet. I 2008 fikk selskapet et underskudd etter skatt på 13,9 millioner kroner. Resultatene i fjor var langt mer positiv, forteller Stange.

- Vi er inne i en positiv vekst, og hadde i fjor et resultat på 44,5 millioner i pluss.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.