KLIMA

Vil styre klimakuttene selv

SOT: Dieselmotorene har dårlig rykte på seg på grunn av store mengder sot og andre partikler som er helseskadelige. Nå har Honda utviklet teknologi som gjøre diesel mindre helseskadelig, og er dermed miljømessig et bedre alternativ enn bensin. Dieseleksos har ikke samme klimagasseffekt som bensineksos.
SOT: Dieselmotorene har dårlig rykte på seg på grunn av store mengder sot og andre partikler som er helseskadelige. Nå har Honda utviklet teknologi som gjøre diesel mindre helseskadelig, og er dermed miljømessig et bedre alternativ enn bensin. Dieseleksos har ikke samme klimagasseffekt som bensineksos. Bilde: EPA
Dag Yngve Dahle
4. sep. 2007 - 10:47

Egne planer på kommunalt nivå for å kutte klimautslippene.

Det er ønsket fra de 1300 kommunale partitoppene NRK og Tekna har spurt i en fersk undersøkelse.

Ni av ti

- Det er veldig fint at kommunepolitikerne har en klar vilje til å prioritere klimaarbeidet, men vi frykter at de ikke har evne til å holde løftene, sier Teknas kommunikasjonsdirektør Tore Westhrin til NRK.

90 prosent av de spurte vil at kommunene selv skal snekre sammen planer for klimakutt. Det gjelder også FrPs representanter.

- Jeg vil jobbe for en klimaplan i min kommune, vi bør blant annet satse på miljøvennlig oppvarming som pellettsovner, og på miljøvennlige biler, sier Knut Hageberg, toppkandidat for Fremskrittspartiet i Nord-Odal kommune i Hedmark, til NRK.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.