BYGG

Vil stoppe lyntogutredning

STRAKSTILTAK VIKTIGST: Frps Bård Hoksrud krever at regjeringen umiddelbart setter inn strakstiltak for å utbedre eksisterende jernbanenett i Norge ¿ istedenfor å bruke 50 millioner på å utrede lyntog.
STRAKSTILTAK VIKTIGST: Frps Bård Hoksrud krever at regjeringen umiddelbart setter inn strakstiltak for å utbedre eksisterende jernbanenett i Norge ¿ istedenfor å bruke 50 millioner på å utrede lyntog. Bilde: David Lande
8. sep. 2010 - 08:37

Fremskrittspartiet vil stoppe all utredning av lyntog i Norge og heller bruke pengene til å redde persontogrutene på Gjøvikbanen.

Eksisterende nett først

– Det er uforståelig at eksisterende jernbanenett i Norge, som for eksempel Gjøvikbanen, må skjære ned på rutetilbudet fordi sporene er så svingete og dårlige at vognene ødelegges, sier Bård Hoksrud (Frp), nestleder i Stortingets samferdselskomité, til Nationen.

Trenger strakstiltak

Frp krever at regjeringen umiddelbart setter inn strakstiltak for å utbedre eksisterende jernbanenett i Norge – istedenfor å bruke 50 millioner på å utrede lyntog.

– En slik satsing er mye mer nyttig enn å bruke millioner av kroner på utredninger av lyntog som aldri blir en realitet likevel, mener Hoksrud. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.