IT

Vil stoppe kostbart dobbeltarbeid

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys, SV.
Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys, SV. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
1. des. 2008 - 07:04

Gjenbruk er blitt et slagord i regjeringens IT-politikk.

Tanken er at en løsning som er utviklet for én etat eller kommune skal kunne brukes av andre for en rimelig penge.

Accenture skal lage et såkalt samtrafikknav for Altinn II. Det er en teknologisk plattform som skal gi brukerne en trygg tilgang til portalen, uavhengig av om de benytter Buypass, BankID eller en annen leverandør av elektronisk identifikasjon, eID.

Anbud

Samtidig jobber Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) med å få på plass et samtrafikknav for elektronisk forvaltning. Difi har fått 80 millioner kroner på neste års statsbudsjett for å få på plass et samtrafikknav og en felles offentlig eID. Et anbud skulle etter planen lyses ut neste år.

Slikt dobbeltarbeid ønsker fornyingsministeren å slippe, men det er uklart om kontrakten med Accenture automatisk åpner for slik gjenbruk.

– Det er også uvisst om det er i tråd med regelverket for offentlige anskaffelser å ta i bruk en løsning som er utviklet for et annet formål, sier statssekretær Jørund Leknes.

Millioner i reserve

Det pågår samtaler mellom Difi og prosjektledelsen i Altinn II om mulighetene for å bruke Accentures samtrafikknav flere steder. Fornyingsministeren har 20 millioner kroner i reserve til ekstra kostnader som måtte påløpe. Det kan dreie se om ekstra honorar til Accenture eller utgifter til konsulenttjenester for tilpasninger av teknologien.

Les også:

Møter seg selv og Microsoft i døra

Bygger eNorge på tre kontinenter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.