BYGG

Vil stenge turist-tunnel

Brannvesenet og vegvesenet krangler om sikkerheten i Skarvbergtunnelen. Illustrasjonsfoto.
Brannvesenet og vegvesenet krangler om sikkerheten i Skarvbergtunnelen. Illustrasjonsfoto.
Jannicke Nilsen
15. juni 2007 - 08:08

De fleste av de cirka 200 000 turistene som i sommer skal besøke Nordkapp må igjennom denne tunnelen. Det finnes ingen omkjøringsmuligheter.

Brannsikkerhet

Brannvesenet påpekte flere avvik under et tilsyn i oktober i fjor. I den nærmere tre kilometer lange tunnelen er det ingen muligheter til å snu eller stanse utenfor veibanen.

Manglende brannventilasjon og vann til brannslukking gjør at brannsjefen i Porsanger varsler at tunnelen ikke oppfyller krav til brannsikkerhet, melder Aftenposten.

Brannsjefen er også overrasket over reaksjonen til Statens vegvesen.

Ignorerer

- De svarte ikke på tilsynsrapporten, og da vi sendte pålegg svarte de at dette kommer vi ikke til å gjøre noe med, sier Anne-Rita Hansen til avisen.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap er nå trukket inn i saken.

- Vi kommer til å stenge tunnelen om ikke veivesenet straks foretar seg noe, og jeg vil ha direktoratet i ryggen i en så alvorlig sak, sier Hansen.

Uenige

Veivesenet hevder ifølge Aftenposten at tunnelen tilhører klasse A, hvor mindre enn 300 biler kjører gjennom i snitt per dag.

I korrespondansen med brannvesenet har veivesenet også argumentert med at tunnelen ble godkjent i 1970 og at nye forskrifter fra brannvesenet umulig kan ha tilbakevirkende kraft.

Brannvesenet har egne tellinger basert på at tunnelen er hyppig brukt av turistnæringen, og opererer med 700-800 kjøretøy i døgnet om sommeren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.