OLJE OG GASS

Vil stanse 'Troll videreutvikling'

StatoilHydros konsernsjef Helge Lund.
StatoilHydros konsernsjef Helge Lund. Bilde: Anders J. Steensen
Mona Strande
19. okt. 2007 - 09:04

StatoilHydro som operatør, og deres partnere i Troll-lisensen har fått informasjon fra Olje- og energidepartementet om at produksjonstillatelser for gass fra Troll-feltet ikke vil bli økt utover dagens nivå.

Avhengig av tillatelser

– Vi har sammen med partnerne vurdert Troll videreutvikling som et viktig prosjekt. Prosjektet er imidlertid avhengig av økte produksjonstillatelser for gass. Vi må ta departementets beslutning til etterretning, og har anbefalt partnerskapet at prosjektet stanses med umiddelbar virkning, sier StatoilHydros konsernsjef Helge Lund i en pressemelding.

Går ut av GNE-prosjektet

StatoilHydro vil som en følge av dette avslutte sitt engasjement i det tilknyttede Gas Network Expansion-prosjektet (GNE) i sin nåværende form. GNE-prosjektet har som mål å realisere en ny rørledning for gasseksport fra norsk sokkel til Europa.

– StatoilHydros mål om realisere det fulle potensialet på norsk sokkel ligger fast. Arbeidet med Troll videreutvikling har lagt et godt grunnlag for en langsiktig utvikling av ressursene på Troll. Vi jobber med en rekke prosjekter i Norge og internasjonalt som vil bidra til å styrke vår posisjon som en viktig, pålitelig og langsiktig gassleverandør til Europa, sier Lund.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.