IT

Vil stanse Telenor-emisjon

Høyres næringspolitiske talsmann Torbjørn Hansen vil stanse Telenor-emisjonen.
Høyres næringspolitiske talsmann Torbjørn Hansen vil stanse Telenor-emisjonen. Bilde: Falch, Knut

Det er Høyres næringspolitiske talsmann Torbjørn Hansen som vil be næringsminister Sylvia Brustad om å stanse den planlagte Telenor-emisjonen.

– Det begynner å bli veldig klart at staten og styret setter minoritetsaksjonærene i en svært vanskelig situasjon ved å tvinge fram en emisjon i et marked med svak likviditet, sier Hansen til Dagens Næringsliv.

Kjøper seg inn i India

I forrige uke meldte Telenor at de skal kjøpe seg inn i det indiske mobilselskapet Unitech Wireless for over 7 milliarder kroner.

Samtidig varslet nærings- og handelsminister Sylvia Brustad at regjeringen er innstilt på å fremme en proposisjon for Stortinget om at staten skal være med i emisjonen.

Les også: Telenor med milliardkjøp i India

Dette får Hansen til å reagere kraftig.

Vil stanse emisjonen

– Jeg vil skriftlig stille spørsmål til næringsministeren om hun ser at dette var en uklok beslutning for aksjonærfellesskapet, og be henne vurdere muligheten for å stoppe emisjonen, sier Hansen.

Brustad påpeker i sitt svar til DN at det er styrets ansvar å vurdere de forretningsmessige sidene ved investeringen. Hun tar til etterretning at andre eiere vurderer India-investeringen på annen måte enn regjeringen.

Også politikere fra Frp, Venstre og Sp er kritiske til statens rolle i emisjonsplanene.

Les mer om: