KRAFT

Vil splitte Statkraft

- RENESSANSE: U-land har og vil fortsette å ha et enormt behov for økt energiproduksjon i framtiden. - Her ser jeg at Norge, med sin betydelige kompetanse på vannkraft vil kunne oppleve en renessanse med det fokuset vi har på klima, sa Haga på Energirådets møte.nylig ettermiddag.
- RENESSANSE: U-land har og vil fortsette å ha et enormt behov for økt energiproduksjon i framtiden. - Her ser jeg at Norge, med sin betydelige kompetanse på vannkraft vil kunne oppleve en renessanse med det fokuset vi har på klima, sa Haga på Energirådets møte.nylig ettermiddag. Bilde: Gorm Kallestad / Scanpix
Stein Jarle Olsen
16. okt. 2008 - 10:46

– Statkraft er en gigant i den norske kraftindustrien. Selskapet er for stort i Norge, og for mektig – konkurransen i sektoren bør styrkes, sier Høyres Torbjørn Hansen til Dagens Næringsliv.

- Departementet må overta

Derfor vil partiet hans nå ta Statkrafts eierandeler i de regionale kraftselskapene og legge dem direkte under eierskapsavdelingen i Næringsdepartementet.

Høyre vil, i samarbeid med Venstre, at regjeringen skal utrede en modell for hvordan Statkrafts eierandeler kan eies direkte av staten eller et statlig selskap.

Stor eier

Statkraft er en mektig eier i den norske kraftbransjen, og den største norske kraftprodusenten.

Selskapet eier selv 81 vannkraftverk, og har i tillegg datterselskapene Trondheim Energi, Skagerak Energi og Fjordkraft. Videre eier de store poster i BKK og Agder Energi.

Større konkurranse

Høyre vil at endringen skal styrke de regionale kraftselskapene.– De vil kunne operere mer uavhengig. Og selv om de også fortsatt vil være offentlig eid, vil vi kunne få større mangfold og mer konkurranse, sier Hansen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.