OLJE OG GASS

Vil spare Lofoten

Mona Strande
14. apr. 2008 - 08:50

Det norske oljeselskap mener oljeboring i Lofoten er som å bygge hybelhus i Slottsparken.

- Med så stor politisk motstand vil vi bøye unna og heller velge bedre alternativer i Barentshavet. Vi velger oss helst bort fra kystnære og omstridte områder, spesielt når vi ser mer interessante områder uten slike konflikter, sier adm.dir. Erik Haugane til Dagens Næringsliv.

Dårlig for imaget

Lofoten og Vesterålen er ifølge Haugane ikke bare kontroversielt, men områder med stor symbolverdi. Han mener bare et ufarlig lite oljeutslipp her vil gi hele oljeindustrien et imageproblem.

Han sier til Dagens Næringsliv at deres lokalkontor i Harstad er lagt der for at de skal kunne lykkes i Barentshavet, og at det er der de vil sette inn støtet.

Teknologi-kamp

- At myndighetene lar være å åpne hele Barentshavet er uforståelig. At en helhetlig forvaltningsplan bare tar for seg en tredel av sokkelen skjønner ikke vi, særlig når russerne holder på for fullt på andre siden av sokkelgrensen. Vi risikerer å bli teknisk forbigått, sier Haugane til avisen.

Informasjonssjef Leif Harald Halvorsen i OLF er uenig:

- Det er større geologisk risiko i Barentshavet enn i Lofoten og Vesterålen. Dette er ikke enten-eller. Vi vil ha en balansert tilnærming, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.