ARKIVNYHETER

Vil skru klokka ti år tilbake

Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talskvinne, Anne Marit Bjørnflaten.
Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talskvinne, Anne Marit Bjørnflaten.
Jarle Skoglund
1. des. 2011 - 13:54

- Det er uheldig at kostnadene til vedlikehold av vegene våre er doblet de siste åra. Vi må få best mulig vei for hver krone, sier Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talskvinne, Anne Marit Bjørnflaten.

Bergens Tidende skriver i dag om Riksrevisjon-rapporten som viser at kostnadene til vedlikehold av norske veger er doblet, etter at vedlikeholdsvirksomheten i Statens vegvesen ble konkurranseutsatt av Bondevik 2-regjeringen i 2003.

- Dette viser at konkurranseutsetting ikke nødvendigvis gir lavere utgifter for offentlige etater. Det er på tide å se på organiseringen av veivedlikeholdet vårt, sier Bjørnflaten. Hun viser til at de rødgrønne partiene på Stortinget omtaler denne utfordringen i sin behandling av statsbudsjettet for 2012. Der ber Ap, SV og Sp Samferdselsdepartementet vurdere å gjenopprette en egen vedlikeholds- og produksjonsavdeling i Statens vegvesen i kommende Nasjonal transportplan for 2014-2023. De ønsker også at Vegvesenet selv bør kunne utføre drift- og vedlikehold i et geografisk område, for å sammenlikne dette mot konkurranseutsatte områder.

- Fellesskapets penger kan ikke forsvinne i kostnadssprekker og forsinkelser. Derfor håper jeg også nå Statens vegvesen tar kritikken fra Riksrevisjonen til følge, avslutter Anne Marit Bjørnflaten.

Les mer om: