KRAFT

Vil skrinlegge CO2-rensing

KJERNEKRAFT: Ketil Solvik-Olsen (Frp)  tror ikke Norge kommer utenom kjernekraft i framtiden.
KJERNEKRAFT: Ketil Solvik-Olsen (Frp) tror ikke Norge kommer utenom kjernekraft i framtiden.
Mona Strande
26. jan. 2007 - 15:36

FrP mener regjeringen må stanse sitt CO 2-prosjekt på Kårstø inntil videre. Solvik-Olsen vil ta saken opp til debatt i Stortinget

Symbolpolitikk

- Det er symbolpolitikk å bygge et CO 2-renseanlegg som er opptil ti ganger dyrere enn andre CO 2-tiltak. Dette er et prestisjeprosjekt, som straks ville blitt stanset om det ble behandlet på normal måte, sier Solvik-Olsen.

Han mener politikerne tar dårlige beslutninger i et forsøk på å fremstå mest mulig miljøvennlig.

- Et prosjekt må kunne forsvares utfra kost/nytte-betraktninger, FoU eller lignende. Det er ikke et selvstendig argument at "Det står skrevet i Soria Moria...", sier han.

- Må være fremtidsrettet

Solvik-Olsen kritiserer ressursbruken i klima/mijøpolitikken, men understreker at FrP støtter arbeidet med å utvikle en god CO 2-renseteknologi. Han mener at CO 2-rensing på Kårstø må sees i sammenheng med prosjektene på Mongstad og Tjeldbergodden.

- Det er oppsiktsvekkende at et samlet storting, utenom FrP, bevilget så mye penger til Kårstø uten at de nødvendige forutsetninger var avklart. Man må sikre at teknologien som brukes er fremtidsrettet, og ikke gammeldags allerede før anlegget åpner. Derfor bør CO 2-prosjektet på Kårstø stoppes inntil regjeringen fremlegger en helhetlig sak om det, sier FrPs klimapolitiske talsmann til TU.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.