IT

Vil skjerpe kravene for personvern

NYE RUNDER: Erna Solberg er ikke fornøyd med svarene Jens Stoltenberg gir på Høyres 14 spørsmål om datalagringsdirektivet, og varsler nye runder før de går med på å støtte Ap.
NYE RUNDER: Erna Solberg er ikke fornøyd med svarene Jens Stoltenberg gir på Høyres 14 spørsmål om datalagringsdirektivet, og varsler nye runder før de går med på å støtte Ap. Bilde: Anders J. Steensen
12. jan. 2010 - 07:27

Høyre vil skjerpe kriteriene for personvern dersom partiet skal gå med på EUs omstridte datalagringsdirektiv.

Avhengig av Høyre-hjelp

Arbeiderpartiet er helt avhengig av Høyres hjelp for å få vedtatt EUs datalagringsdirektiv og unngå Norges første EØS-veto. SV og Senterpartiet har nemlig reservert seg mot direktivet. Støtten fra Høyre er ikke sikret.

Høyre-leder Erna Solberg sier til Aftenposten at det må gås flere runder, etter at hun fredag kveld mottok en e-post fra Jens Stoltenberg, der statsministeren svarer på 14 spørsmål fra Høyre om hvor høyt eller lavt regjeringen ønsker å legge den juridiske listen ved en innføring av direktivet.

Pålegger lagring

EUs datalagringsdirektiv er ment å være et middel i kampen mot terror og organisert kriminalitet. Direktivet pålegger lagring av all elektronisk kommunikasjon i minimum seks måneder, og maksimum to år.

Fordi det er opp til hvert enkelt land å bestemme hvordan direktivet skal implementeres, er spørsmål om lagringstid, lagringsmåte og eventuell domstolskontroll blant det som avgjør om Ap får Høyres støtte.

For lav strafferamme

Solberg sier til Aftenposten at Aps forslag om en nedre strafferamme på tre år er for lavt for å sikre personvernet.

Høyre-lederen vil også skjerpe kravene for politiet under selve domstolsbehandlingen ved å la politiet få en motpart under domstolsprøvingen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.