ARKIVNYHETER

Vil skape ny framtid i Førde

GOD PLASS: Det gamle verftsområdet i Førde kan ha plass til mange nye arbeidsplasser.
GOD PLASS: Det gamle verftsområdet i Førde kan ha plass til mange nye arbeidsplasser. Bilde: Hellenes

Teknologikonsernet Hellenes, med hovedbase i Førde i Sunnfjord, har inngått avtale med Ankerløkken Eigedom AS om å overta store deler av det nedlagte verftsområdet på Øyrane i Førde. Planen er å gjøre industriområdet, med det foreløpige navnet «Verftet», til et drivhus for teknologiutvikling, som i sin tur skal føre til næringsutvikling og industriell vekst i hele regionen.

– Visjonen er at Verftet med tiden skal få et innhold som gjør at det blir et nasjonalt tyngdepunkt for teknologiutvikling innen fornybar energi og avfallsgjenvinning, sier eier Agnar Hellenes i en pressemelding.

Det gamle verftsområdet er stort nok til å romme både Hellenes og andre aktører for å få en aktiv industri- og næringspark.

Hellenes-selskapene driver en bred virksomhet innen teknologi; teknologiutvikling, styring og kontroll av teknisk utstyr og prosesser og industriell produksjon, reparasjoner og vedlikehold. Tradisjonelt har selskapet hatt særlig fokus på energi, avfall og sikkerhet, men er også involvert i fiskeoppdrett og bergverk, med leveranser av avanserte kontroll- og styringssystemer. Fellesnevneren er at selskapene utvikler og bygger smarte og skreddersydde teknologiske løsninger for utfordringer i industrien, både på land og sjø.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.