INDUSTRI

Vil selge fabrikker til staten

PRESENTERER LØSNING: Unionen AS, investortrioen som består av Petter A. Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Ove Gusevik, ønsker plass i både styret og bedriftsforsamlingen til Norske Skog. Her er Stordalen (t.v) i samtale med Gusevik.
PRESENTERER LØSNING: Unionen AS, investortrioen som består av Petter A. Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Ove Gusevik, ønsker plass i både styret og bedriftsforsamlingen til Norske Skog. Her er Stordalen (t.v) i samtale med Gusevik. Bilde: Falch, Knut
Jannicke Nilsen
3. jan. 2008 - 08:06

Investortrioen Ove Gusevik, Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen vil at staten skal være med og redde det kriserammede selskapet.

Inngripen fra staten er en del av trioen "Unionen"s helhetlige løsningsforslag for Norske Skog, skriver Dagens Næringsliv.

Stabilt

Investorene ønsker å selge ut Norske Skogs fabrikker på Skogn i Nord-Trøndelag og på Hønefoss i eget selskap som skal eies av staten, skogeierne og Norske Skog i fellesskap med en tredjedel hver.

- Det er ett alternativ, det er riktig, sier Gusevik til DN, som mener denne modellen kan sikre et stabilt langsiktig eierskap for fabrikkene.

Men skogeierne mener forslaget er urealistisk, med tanke på hva regjeringen tidligere har uttalt om Norske Skogs utfordringer.

- Urealistisk

- Vi har ingen grunn til å tro at staten ville gått inn på eiersiden i dette selskapet. Regjeringen har tidligere sagt at Norske Skog har et markedsproblem, ikke et eierskapsproblem og da blir det lite realistisk å tro at de ville gå inn på eiersiden, slik det er foreslått, sier Helge Evju, styreleder i Norges Skogeierforbund og Viken Skog.

Telefonmøte

I morgen har konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen og styreleder Kim Wahl invitert aksjonærene i Norske Skog til telefonkonferanse, for å overbevise om at deres strategi, og ikke i investortrioens forslag, er den beste for selskapet.

- I den situasjonen som har oppstått har vi et veldig stort behov for at våre synspunkter når frem, sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie til Aftenposten.

Les mer om: