IKT

Vil samle verden

– Vi ønsker å samle alle brukerne våre i et verdensomspennende nettverk med geografisk informasjon, sier programvaresjef Clint Brown.

Selskapet vil binde sammen leverandører og brukere av GIS-informasjon gjennom Internett. Det blir enklere både for dem som ønsker å selge slik informasjon, og for dem som ønsker å gjøre det gratis tilgjengelig. Det blir også mye enklere for brukere å finne den informasjonen de trenger.

– Det fine med geografisk informasjon er at den vet hvor den hører hjemme, sier Brown. Det betyr at brukere som søker informasjon om et spesielt område kan velge fra alle de kildene som er tilgjengelig i nettverket, enten det dreier seg om plasseringen av Esso-stasjoner eller om kommunenes kartdata. For å holde orden i systemet vil Esri sette opp servere som kobler brukere og leverandører av informasjon og tjenester.

Selv om systemet er gratis både for brukere og leverandører, er det basert på Esris programvare, slik som ArcInfo, ArcView GIS og ArcExplorer. Siden Esri er den dominerende aktøren i dette markedet, tror de dette vil gi suksess.

Nettverket bruker ArcIMS – Internet Map Services, for å kommunisere geografiske data over Internett. Denne internettstandarden som Esri har utviklet, er igjen basert på en åpen XML-protokoll som selskapet har utviklet.

Les mer om: