IKT

Vil samle verden

27. feb. 2001 - 10:57

Selskapet har laget et åpent system som du bare trenger en nettleser for å bruke. Brown besøkte Oslo i forbindelse med Geodatas årlige Esri norske brukerkonferanse.

Gjennom å bruke Internett som kommunikasjonskanal vil selskapet binde sammen leverandører og brukere av GIS-informasjon. Initiativet vil gjøre det mye enklere både for de som ønsker å selge slik informasjon, og for de som ønsker å gjøre det tilgjengelig gratis. Det vil også være mye enklere for brukere å finne den informasjonen de trenger.

– Det fine med geografisk informasjon er at den så å si vet hvor den hører hjemme, sier Brown. Det betyr at brukere som søker informasjon om et spesielt område, vil kunne velge fra alle de kildene som er gjort tilgjengelig i nettverket, enten det dreier seg om plasseringen av Esso-stasjoner eller om kommunenes kartdata. For å holde orden i systemet vil Esri sette opp serverer som kobler brukere og leverandører av informasjon og tjenester.

Esri gjør selvfølgelig ikke dette fordi de er en filantropisk organisasjon. Selv om det er gratis både for brukere og leverandører, er det basert på Esris programvare, slik som ArcInfo, ArcView GIS og ArcExplorer. Siden Esri er den langt største aktøren i dette markedet, tror de dette vil gi suksess. Nettverket bruker ArcIMS – Internet Map Services, for å kommunisere geografiske data over Internett. Denne internettstandarden som Esri har utviklet, er igjen basert på en åpen XML-protokoll som selskapet har utviklet.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.