ARBEIDSLIV

Vil rive ned mytene

31. aug. 2000 - 23:03

I fjor mottok Class Ware en EU-pris for det mest innovative undervisningsopplegget. Nå har Horten videregående skole valgt å bruke Ed on Web for lærere og elever i sin reformklasse.

Mer aktive elever

– Vi leverer et enkelt og effektivt verktøy for daglig bruk i skolen. I Ed on Web er alt lagret som en database, det er ingen enkeltfiler. Det gjør bruk og vedlikehold lett, sier Frode Rustøy.

Rustøy tok initiativet til å starte arbeidet med programmet i 1997, da han hadde et engasjement på Høgskolen i Vestfold. Han har utviklet programmet både for undervisning og som publiseringsverktøy for mindre bedrifter med egne hjemmesider. Programvaren er modulbasert og om lag halvparten av dokumentene er av interaktiv type – enten ved at eleven kan løse oppgaver eller være med i en diskusjon. Hovedideen er at aktiviteten skjer hos eleven, ikke i grensesnittet lærer/elev.

Egenkontroll

Rustøys program gir gode muligheter for egen læring. Et eksempel er diktat. Diktatet lastes ned som en lydfil. Eleven kan så høre det om og om igjen, spole frem og tilbake. Slikt er det ikke rom for i en tradisjonell klassesituasjon. Fordi en ferdig utskrift er tilgjengelig, kan eleven kontrollere seg selv. For lærere er det enkelt å velge hvilken form et dokument skal ha, enten som en tekst eleven leser eller som en oppgave med tomme felt for utfylling. Programmet er også brukt i Næringslivets kompetansenett, som nylig er startet som et stort samarbeidsprosjekt mellom NHO og LO.

Class Ware ønsker å bli en stor og tung leverandør i nordisk sammenheng. Så langt er Horten videregående skole den eneste offentlige skolen som har tatt pakken i bruk, men flere private undervisningsinstitusjoner benytter den.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.