BYGG

Vil redde Bryggen i Bergen med sluse

Anders J. Steensen
23. okt. 2007 - 07:02

Bergen: Vann skaper Bergen - og det skaper trøbbel.

En sluse over Vågen kan forhindre skader fra stormflo og generelt høy vannstand.

Makter ikke

– Vi ser på mange løsninger for å drenere bort vannet fra Bryggen. Vår utfordring er at ved høyvann og stormflo, klarer vi ikke å holde vannet tilbaker, sier direktør Lasse Bjørkhaug i Stiftelsen Bryggen.

Det er under arbeidet med restaureringen av den gamle fiskebutikken på Den hanseatiske bryggen hvor de store problemene rundt restaureringen har blitt avdekket.

Midlertidig stans

– Vi måtte stoppe restaureringen av fiskebutikken for en periode da vi hadde satt i gang for mange prosjekter, men håper å komme i gang på nyåret, sier Bjørkhaug.

Han forteller at det er store utfordringer knyttet til restaureringen. Kloakk og avløpsvann kommer opp under fiskeforretningen ved høyvann. Dette vasker ut grunnen under huset slik at det må fundamenteres på nytt.

Sluser løser problem

– Det er heller ikke lett å pumpe bort vannet fordi der er sjøen som kommer inn. Derfor vurderer vi nå seriøst hvorvidt det skal bygges en sluse fra Skolten til Nordnes slik at vi kan kontrollere vannstanden på Vågen og unngå skader ved høyvann og stormflo, sier Lasse Bjørkhaug.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.