IT

Vil overvåke flere fildelere

Informasjonssjef Ove Skåra i Datatilsynet sier at Advokatfirmaet Simonsen har opptrådt ryddig som konsesjonshaver, men vet ikke om de får fornyet konsesjonen sin.
Informasjonssjef Ove Skåra i Datatilsynet sier at Advokatfirmaet Simonsen har opptrådt ryddig som konsesjonshaver, men vet ikke om de får fornyet konsesjonen sin. Bilde: Espen Zachariassen
Stein Jarle Olsen
3. juni 2009 - 07:53

Advokatfirmaet Simonsen har vært i vinden i det siste, etter den mye omtalte saken om at bredbåndsleverandøren Lyse Tele nektet å utlevere opplysninger om kundenes IP-adresser til piratjegerne.

Kommentar: Hemmelig skandale

Konsesjon

Simonsen har hatt midlertidig konsesjon fra Datatilsynet siden 2006 for å overvåke fildeling på internett og samle IP-adresser til folk som bedriver ulovlig fildeling.

Mandag gikk konsesjonsperioden ut, og fredag skal Datatilsynet og Simonsen møtes for å diskutere en eventuell fornyelse.

– Vi ga allerede ved utdelingen av den første konsesjonen uttrykk for at vi synes dette er problematisk, og signaliserte at vi ønsket at lovgiverne skulle ta en gjennomgang av problemstillingen. Det har ikke skjedd. Nå må vi diskutere om vi igjen skal gi en konsesjon i mangel av en bedre løsning, sier Ove Skåra i Datatilsynet til Dagbladet.no.

Ryddig

Han understreker at advokatene ikke har misbrukt konsesjonen sin.

– Som konsesjonshaver har Simonsen opptrådt veldig ryddig. Hvilken konklusjon vi kommer til å lande på i forhold til en eventuell fornyet konsesjon har jeg ikke grunnlag for å si noe om, sier Skåra.

Et nylig vedtak fra Post- og teletilsynet innebar imidlertid at Simonsen ville slippe å gå innom politiet for å identifisere personene bak IP-adressene.

Det er i strid med forutsetningene til Datatilsynet for konsesjonen, og Skåra sier at avgjørelsen vil baseres på en "helhetsvurdering" der også vedtaket vil være med.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.