DATATELE

Vil outsource for offshorebransjen

FIKK RETT: - Teknologien har kommet til et stadium hvor det egentlig ikke dreier seg om teknologi lengre. Nå handler det om fantasi og vår evne til å tilpasse oss til den nye virkeligheten, sa CSC-direktør Per Kristian Nauste til Teknisk Ukeblad i november. I handa holder han rapporten som er grunnlaget for mye av deres suksess.
FIKK RETT: - Teknologien har kommet til et stadium hvor det egentlig ikke dreier seg om teknologi lengre. Nå handler det om fantasi og vår evne til å tilpasse oss til den nye virkeligheten, sa CSC-direktør Per Kristian Nauste til Teknisk Ukeblad i november. I handa holder han rapporten som er grunnlaget for mye av deres suksess. Bilde: Trond Heggelund

Går økonomisk bra

  • Totalt omsatte CSC Norge for 664,8 millioner kroner siste regnskapsår som ble avsluttet 31. mars i år, sammenlignet med 659,8 millioner kroner i forrige regnskapsår.
  • Resultatet etter skatt endte på 57,2 millioner kroner i samme periode, sammenlignet med 40,4 millioner kroner forrige år.
  • Det gir en resultatmargin etter skatt på oppunder 9 prosent.

Dette er CSC

  • CSC, Computer Sciences Corporation, ble grunnlagt 1959.
  • Selskapet er i dag en av verdens største tilbydere av IT- tjenester.
  • I Norge har CSC omkring 450 medarbeidere fordelt på kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.
  • CSC har omkring 79.000 ansatte over hele verden.

Computer Science Corporation (CSC) har tro på en ny nettbasert verden:

Bedrifter som betjener kundene sine fra hvor-som-helst, når-som-helst og med hva-som-helst. I en større reportasje i Teknisk Ukeblad i november så CSC-sjef Per Kristian Nauste inn i krystallkula for å spå om IT-året 2007. Han fikk rett på flere punkter.

– På området bank-, finans- og forsikringsbransjen er utviklingen svært god og utsiktene lyse, ikke minst ettersom vi reforhandlet og inngikk nye store avtaler tidligere i år. Her er potensialet og framtidsutsiktene meget gode, sier Nauste.

Vokser i raskt tempo

Dette kom fram da selskapet la fram regnskapstallene for fjoråret tidligere i uka.

Sett under ett er totalomsetningen marginalt opp, mens resultatet øker nokså betydelig. CSC vokser samtidig i raskt tempo innenfor bank og finansmarkedet.

I februar og mars i år ble det inngått flere betydelig IT- og outsourcingavtaler på dette området, med blant annet DnB NOR. Dette forventes å gi effekt i årene framover, hevder Nauste.

Satser på offshore

– I løpet av fjoråret styrket vi vår offshore satsning ytterligere. Offshore outsourcing er blitt en naturlig del av de aller fleste større IT-avtaler. Samtidig som våre norske ansatte får stadig større og mer krevende konsulent- og systemintegrasjonsoppdrag så øker andelen oppgaver som utføres offshore, sier Nauste.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.