ARKIVNYHETER

Vil og vil, men får det ikke til

TESTEN: Statsbudsjettet for 2011 blir testen på om regjeringen vil få til satsing på jernbane, mener Natur og Ungdom
TESTEN: Statsbudsjettet for 2011 blir testen på om regjeringen vil få til satsing på jernbane, mener Natur og Ungdom Bilde: colourbox.com
Joachim Seehusen
11. mai 2010 - 14:12

Natur og Ungdom mener regjeringen er på rett spor i jernbanepolitikken, men at det fortsatt gjenstår mye før vi er der vi bør være som en moderne jernbanenasjon.

Merker presset

– Det er tydelig at regjeringen merker presset for en bedre og mer moderne jernbanelinje i Norge, de vil så gjerne, men får det bare ikke til. Vi vet at det må investeres rundt fire milliarder kroner i ny jernbane i årene framover for å nå målsettingene i Nasjonal transportplan. Regjeringen når fortsatt ikke opp dit, til tross for mange fagre ord og lovnader, sier fagmedarbeider i Natur og Ungdom, Kari Elisabeth Kaski.

I årets reviderte budsjett foreslår regjeringen å øke bevilgningene til jernbane med 270 millioner kroner. Natur og Ungdom mener det er vanskelig å være misfornøyd når det legges sårt tiltrengte penger på bordet til jernbane, men skulle, ikke overraskende, gjerne sett at satsingen var langt større. Organisasjonen mener den virkelige testen for regjeringens jernbanepolitikk kommer i forbindelse med statsbudsjettet for 2011.

Tull

– Det er tull at det er først i år vi har sett hvor ille det står til med jernbanen i Norge. Regjeringen har i mange år visst om etterslepet på vedlikehold og investeringer. Vi forventer at Kleppa nå følger opp lovnaden om at dette er det første steget i en større jernbanesatsingen. Hennes store utfordring blir nå å overbevise resten av regjeringen om at de må prioritere langt mer midler til både vedlikehold og investeringer i neste års statsbudsjett, sier Kaski.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.