KRAFT

Vil nå vindmålet

OPTIMISTISK: Enova-sjef Nils Kristian Nakstad håper å nå målet om 3 TWh vind innen utgangen av 2010.
OPTIMISTISK: Enova-sjef Nils Kristian Nakstad håper å nå målet om 3 TWh vind innen utgangen av 2010. Bilde: CAMILLA AADLAND
Camilla Aadland
5. mars 2009 - 14:24

Målet om å nå 3 TWh vindkraft innen utgangen 2010 står fremdeles fast, selv om over halvparten gjenstår.

– Vi ser at de samme aktørene er på banen, men vi er spent på hvordan tidene vil påvirke beslutningen til sist, sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova til TU.no.

Usikkerhet rundt prisen

Enova har fått mer penger som følge av regjeringens tiltakspakke. Dermed har foretaket lyst ut en ny søknadsrunde for investeringsstøtte til utbygging av vindkraft.

Les mer:

– Hva kan Enova gjøre for å få bygd ut mer vindkraft?

– Vi kan ikke gjøre veldig mye mer enn det vi gjør. Vi har en dialog med bransjen om kriteriene som ligger til grunn, og vil revidere disse.

– Er rammebetingelsene gode nok?

– Det er en usikkerhet rundt prisen, både på investeringskostnader og kraftprisen. Vi kan ikke kompensere for den usikkerheten, sier Nakstad.Har nok midler til store prosjekter

Resultatet av tildelingsrunden som var i fjor ble lavere enn forventet, men Enova-sjefen forventer at rundene som er i år og til neste år gjør at vindkraftmålet nås.

– Vi har tilstrekkelig med midler til å gå løs på også de store prosjektene som har vært gjennom konsesjonsprosessen, sier Nakstad.Åpner for dyrere prosjekter

I fjor ble grensen for hvem som kunne få midler satt høyere enn det den normalt ville ha vært.

– Nå kan vi gå løs på de prosjektene som så litt dyrere ut, sier Nakstad.

Han legger til at blant annet mer produksjonskapasitet på leverandørsiden kan gjøre at det blir billigere å bygge ut vindkraft.

I fjor var det kun Høg-Jæren vindkraft som fikk støtte fra Enova.

Les mer: Høg-Jæren vant vindpotten

Seks andre aktører var med i kampen om pengene. Disse får dermed en ny sjanse i år.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.