KRAFT

Vil male mastene grønne

- VENTER PÅ SVERIGE: Olje- og energiminister Åslaug Haga viser til at svenskene trenger avklaringer fra EU for å kunne begynne reelle forhandlinger om et felles grønt sertifikatmarked med Norge.
- VENTER PÅ SVERIGE: Olje- og energiminister Åslaug Haga viser til at svenskene trenger avklaringer fra EU for å kunne begynne reelle forhandlinger om et felles grønt sertifikatmarked med Norge. Bilde: Jannicke Nilsen

Motstanden mot skjemmende kraftledninger er betydelig i store deler av landet, for eksempel i Geiranger og i andre storslåtte fjorder på Vestlandet.

Kamuflasje

Politikerne og Norges vassdrags- og energidirektorat har nå funnet en løsning, nemlig å ta i bruk kamuflerende tiltak.

Blant disse er å male mastene grønne, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Grønnfargede master, ikke-glinsende isolatorer, fargede ledninger og begrenset skogrydding under kraftledningene er tiltak som alle kan kamuflere kraftledningene. Slike tiltak koster heller ikke mer en 10-15 prosent ekstra, sier energidirektør Agnar Aas i Norges vassdrags- og energidirektorat til ANB.

Pålegg

Aas leverte tirsdag en rapport om saken til energiminister Åslaug Haga.

Og Haga er positiv.

– Her ser vi at materialvalg, farger, mindre refleks og begrenset skogrydding gir resultater. Jeg håper derfor at NVE i sterkere grad vil komme med pålegg om kamuflasjetiltak ved utbygging av nye kraftledninger, sier energiministeren.

Ordfører føler seg lurt

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.