OLJE OG GASS

Vil lokke unge til olje

STYRER KØEN: - Desverre har vi i år har vi kø av utstillere vi ikke får plass til. På den anne side gleder det oss at interessen for ONS er stor, sier Kjell Ursin Smith.
STYRER KØEN: - Desverre har vi i år har vi kø av utstillere vi ikke får plass til. På den anne side gleder det oss at interessen for ONS er stor, sier Kjell Ursin Smith. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
22. aug. 2006 - 13:37

Stavanger: For 17. gang er Stavanger nå sentrum for Offshore Nothern Seas, ONS - konferansen.

Den viktigste olje og gasskonferansen i Norge.

Allerede i januar var alle de 17000 kvadratmeterne med utstillingsplass leid ut.

– Jeg har lange ventelister på selskaper som gjerne vil delta. Vi har prioritert etter first come – first serve prinsippet. Jeg kan ikke annet enn å beklage at vi ikke har mer plass, sier administrerende direktør i ONS-stiftelsen, Kjell Ursin Smith.

Foruten utstilling er ONS også en viktig konferanse for olje og gassmiljøene globalt.

– I år er temaet Bridging the energy gap. Temaet energi er blitt stadig viktigere. Vi ser at energitilgang og velstand og framgang, går hånd i hånd. Det er derfor en forpliktelse for Norge og andre land med tilgang på energi å bidra til å sikre at også fattige og underutviklede land får ta del i velstandsutviklingen. Dette sammen med temaet om nye energiformer vil bli diskutert under årets konferanse, forteller Ursin Smith.

Han legger vekt på at konferansen ikke bare omhandler olje og gassvirksomhetene, men også inkluderer nye energiformer og energikilder.Åpnet av Kronprins Haakon

For å adressere mottoet, har Ursin Smith og han medarbeidere klart å få flere sentrale personer til å holde de innledende foredragene. Talerlisten første dag innholder navn som statsminister Jens Stoltenberg, sjef for det internasjonale energibyrået IEA, Claude Mandil, styreleder og sjef i verdens største oljeselskap, ExxonMobil, Rex W. Tillerson, samt konsernsjef i Statoil, Helge Lund. Selve åpningen ble foretatt av Hans kongelige høyhet Kronprins Haakon i dag, tirsdag 22. august.Unge profileres

En av de store utfordringene olje og gassindustrien står over for er rekrutteringen. I et av de større oljeselskapene er gjennomsnittsalderen kommet opp i hele 49 år. ONS legger derfor særlig vekt på å trekke til seg ungdom til utstillingen og olje og gassnæringen.

– Vi vil fortsette med å inspirere de unge til å bidra gjennom at de får fremme sine synspunkter og fremtidsvisjoner under konferanse. I motsetning til tidligere år hvor vi har samlet de unge i en egen sesjon på konferansens siste dag, kommer de i år til å holde sine innlegg under konferansens vanlige sesjoner. Vi har plukket ut unge ansatte fra fire forskjellige selskaper til å bidra, sier ONS-sjefen.

Unge ansatte fra ti forskjellige bedrifter meldte sin interesse til å presentere sin synspunkter for en eller alvorstung forsamling. Fire bedrifter ble plukket ut – Det norske Veritas, Aker Kværner, Norsk Hydro og Oljedirektoratet (NPD).Første avtale

Årets ONS utstilling legger vekt på innovasjon. Det gjøres gjennom en egen innovasjonspark hvor små bedrifter får anledning til å vise frem sine ideer og produkter. De får bare en dag tiil rådighet, før neste bedrift får overta plassen.

Innovasjonsparken er utarbeidet i smarbeid med Innovasjon Norge og Sponset av flere oljeselskaper. Pprinnelig var forlag til navn på innovasjonsparken, One night stand. – Det passer seg ikke i Stavanger, så vi har kalt området for First date, forklarer ONS sjefen. (Stavanger er fra gammelt av kjent for sitt aktive menighetsliv og misjonsvirksomhet, og et pietistisk miljø.)To teknologipriser

I alt vil det deles ut to Innovasjonspriser under ONS. Prisene, som henger høyt i olje og gassmiljøet, deles ut under en egen lunsj i Atlantic Hall i sentrum av byen, onsdag 23..Der vil de fremste kandidatene presentere sin løsinger før prisene deles ut av olje og energiminister Odd Roger Enoksen.

– Dette er nytt. Jeg håper at riktig mange finner veien til denne lunsjen. Det vil settes opp busser fra utstillingen og ned til Stavanger sentrum i anledning denne lunsjen, forteller Ursin Smith..

Totalt ventes mer enn 33.000 besøkende til utstilling og konferansen.

– Jeg ser spent frem til årets ONS. Vi har flere nye områder vi konsentrerer oss om, blant annet helse miljø og sikkerhet. Vi fokuserer på ungdom og rekruttering, samt at vi i tillegg har et flott kulturtilbud i sentrum av byen hver dag. Hele Stavanger skal merke at ONS er her, understreker den nesten alltid smilende Kjell Ursin Smith.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.