MOTOR

Vil likevel redde USAs bilindustri

VERN: President George W. Bush, USA, begrenser antall utlendinger som får arbeidstillatelse. Det går ut over høyteknologibedrifter som vil importere nødvendig arbeidskraft.
VERN: President George W. Bush, USA, begrenser antall utlendinger som får arbeidstillatelse. Det går ut over høyteknologibedrifter som vil importere nødvendig arbeidskraft. Bilde: Det hvite hus
17. nov. 2008 - 14:52


En talskvinne for Det hvite hus understreket mandag at regjeringen ikke vil at amerikanske bilprodusenter skal gå konkurs.

Hun klaget også på at pressens dekning av saken har vært mangelfull.

Tillegg til krisepakke

Det hvite hus fastholder at pengene til bilindustrien må hentes fra annet hold enn fra krisepakken på 700 milliarder dollar som er bevilget til å redde finanssektoren.

I stedet skal pengene hentes fra energidepartementet og et program som var ment å bidra til utvikling av kjøretøy som bruker lite drivstoff.

Ber pent om pakke

Tre av USAs største bilprodusenter, General Motors, Ford og Chrysler, har bedt om en krisepakke på 25 milliarder dollar. Flere senatorer i det demokratiske partiet har sluttet seg til en slik krisepakke for bilindustrien.

Nødhjelp til bilindustrien

Selger til Japan

Ett av de kriserammede selskapene er GM. Nå har de solgt sine eierandeler i japanske Suzuki. Det sørger for rask tilførsel av likvider.

Suzuki kjøper tilbake eierandelen på 3,02 prosent fra GM, opplyste Suzuki mandag.

Aksjeposten er verdt 230 millioner dollar, tilsvarende 1,6 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.