IT

Vil legge ned FAD

UNØDVENDIG? Heidi Grande Røys leder Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD). Det er ett av fire departementer Høyre foreslår å fjerne.
UNØDVENDIG? Heidi Grande Røys leder Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD). Det er ett av fire departementer Høyre foreslår å fjerne.Bilde: Trond Heggelund
Leif Hamnes
9. feb. 2009 - 08:11

De tre andre på Høyres nedbemanningsliste er departementene til henholdsvis landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp), fiskeri- og kystminister Helga Pedersen (Ap) og barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Det kommer fram i et internt høringsdokument utarbeidet av en gruppe i Høyre, skriver Dagbladet.

– Mer effektivt

Partiet vil kutte antallet departementer fra dagens 17 til 14, og redusere antall statsråder fra 19 til 16.

Partileder Erna Solberg mener endringer kan gi en bedre og mer effektiv administrasjon, og ønsker også en sterkere statsministerrolle enn tilfellet er i dag.

Idéskisse

– Vi er klare for å ta noen spennende debatter, for det går an å tenke litt nytt. Det er behov for å se på nye løsninger, sier Solberg til avisen.

Hun gjør det imidlertid også klart at dette ikke er offisiell Høyre-politikk riktig ennå.

– Dette er en idéskisse, sier Erna Solberg.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.