Vil konkurrere med Spotify

Vil konkurrere med Spotify
SPOTIFY-KONKURRENT? Sony lanserer Music Unlimited også i Norden. Det fungerer ennå ikke på iPhone eller offline, men Sony jobber med saken. Bilde: Stein Jarle Olsen

LAS VEGAS: Det har nok ergret innholds- og elektronikkgiganten Sony at Spotify, Wimp og en drøss andre har hatt så stor suksess med musikksalget.

Her på CES i Las Vegas har de derfor annonsert at de utvider dekningen av sin egen musikkstrømmetjeneste til de nordiske landene.

Les også:

Nå får du Spotify i hele huset

700.000 husstander får Wimp gratis

15 millioner låter

Sony har jobbet hardt siden de lanserte sin Music Unlimited for et år siden, og inngått en masse kontrakter med andre innholdseiere.

Derfor kan de nå tilby rundt 15 millioner låter. Og de prisbevisste kan merke seg at Sony legger seg lavere i pris enn konkurrentene. 89 kroner per måned vil det koste å få tilgang.

Et enda billigere alternativ er basistilbudet, som fungerer som en reklamefri musikkradio. Brukerne får tilgang til en rekke kanaler, som de kan modifisere ved å klikke på musikk de liker eller ikke liker.

Les også: Slik får du musikken trådløs

Sonys musikksjef Timothy Schaaff lanserer Sony Music Unlimited i Norden under CES 2012
MUSIKKSJEF: Timothy Schaaff kan fortelle nordiske journalister at Sony åpner musikkstrømmetjenesten sin i Norden. FOTO: Odd Richard Valmot Odd Richard Valmot

Ikke på iPhone ennå

En del av det som har gjort konkurrentene så populære, har vært at det har vært så enkelt å få tilgang til tjenesten.

Sony har først og fremst tenkt på sine egne TV-er, BD-spillere, MP3-spillere og nettbrett, men de har en Androidapp som fungerer på tredjepartsenheter.

– Vi støtter åpne plattformer og vi jobber med iOS, sier sjefen for Sony Entertainment Network, Tim Schaaff.

– Vi tror brukerne vil like måten vi tilbyr innholdet på, enten det kommer fra musikkbasen i nettskyen eller er basert på egne låter man har på PC-en. De kan selv lage spillelister som synkroniserer på alle de ulike enhetene de kobler opp til tjenesten. Dessuten gjør vi det enkelt å komme til de andre tjenestene vi tilbyr. Logger du inn én gang, er du automatisk innlogget på de andre tjenestene, sier Schaaff.

2011: Dette er årets mobil

Ikke offline

En utfordring med Music Unlimited som mange sikkert savner, er at tjenesten ikke funger når man ikke er koblet til nettet.

– Vi er klar over dette, og vi jobber med en offlinefunksjon, sier Schaaff.

Til gjengjeld er kravet til båndbredde veldig lite:

– Vi bruker en ekstremt effektiv lydkodek, AAC+ versjon 2 som gir svært god lydkvalitet på bare 48 Kbit/s, sier han.

Les alle våre nyheter fra CES på www.tu.no/forbruker.

Les mer om: