MOBIL

Vil koble mobilen din til alle skjermer

Den nye MyDP-tilkoblingen vil gjøre det mulig å koble mobilen til alt fra TV-er til gamle projektorer lett som en plett.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. juni 2012 - 10:43

Om du noen gang har forsøkt å koble mobilen din til en TV har du antakelig benyttet deg av HDMI, kompositt eller kanskje også MHL. Det de forskjellige typene har til felles er at de er nettopp det - forskjellig.

LES OGSÅ: Slik kobler du mobilen til TV-en med HDMI

Dette ønsker VESA å endre på, med introduksjonen av MyDP. MyDP står for Mobility DisplayPort, og er kort fortalt DisplayPort-tilkobling for mobiltelefoner og andre mobile enheter.

Tanken er den samme som med MHL, altså at du kobler til videokabelen til USB-tilkoblingen. Men i motsetning til MHL, som krever at du enten har en overgang eller kobler til annet utstyr som støtter MHL, skal MyDP kunne kobles rett til DVI- eller VGA-innganger. Det vil også være mulig å koble til HDMI og DisplayPort. Signalet ut fra mobilen kan være inntil 1080p og 60 Hz. 

Koble til ekstrautstyr

Det som gjør MyDP ekstra interessant er at det skal være mulig å kommunisere med enheten. Den har en datakanal på 1 Mbps som kan brukes til å koble til for eksempel tastatur og mus. Dette er i dag ikke mulig via HDMI eller MHL. 

LES OGSÅ: Slik virker MHL

VESA regner med at de første enhetene med MyDP kommer til å dukke opp i fjerde kvartal i år.

Kilde: DisplayPort.org

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.