IT

Vil kjøpe flere IT-konsulenter

SULTEN PÅ MER: ErgoGroup-sjef Terje Mjøs er ikke fornøyd med å eie 75 prosent av aksjene i BEKK Consulting. Nå vil han eie mer.
SULTEN PÅ MER: ErgoGroup-sjef Terje Mjøs er ikke fornøyd med å eie 75 prosent av aksjene i BEKK Consulting. Nå vil han eie mer. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
30. okt. 2007 - 10:26

ErgoGroup kjøpte i tredje kvartal 75 prosent av aksjene i BEKK Consulting.

BEKK er inne i sitt åttende driftsår, og har sterke og spesialiserte kompetansemiljøer innen både IT-rådgivning og systemutvikling.

Ifølge Computerworld.no så vil ErgoGroup nå kjøpe seg ytterligere opp i BEKK.

Har allerede passert årsomsetningen for 2006

ErgoGroup hadde i tredje kvartal en omsetning på 1,3 milliarder kroner, som er en omsetningsvekst på hele 40 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Hittil i år er den organiske veksten på åtte prosent, opplyser konsernet.

Driftsresultatet (EBITA) på 82 millioner kroner gir en driftsmargin på 6,3 prosent. Justert for lavmargin segmentet telefoni, ble driftsmarginen på 7 prosent i kvartalet.

Går bra i SMB-markedet

– Vi har allerede passert årsomsetningen for 2006 og kan skilte med både god organisk og uorganisk vekst, sier Terje Mjøs, som er administrerende direktør i ErgoGroup.

Den underliggende veksten i selskapet er sterk, og særlig i det nordiske SMB-markedet.

Haler inn kontrakter

En rekke nye avtaler har bidratt til veksten, blant andre avtaler med; Colorama, PNL, CellMark, Helse Sør-Øst, Sintef, Utdanningsdirektoratet og NAV.

Kontraktsinngangen i Norge er 1.517 millioner kroner hittil i år, hvorav 319 millioner i tredje kvartal.

Gode resultater for applikasjonstjenester

Driftsresultatet for selskapet som helhet øker fra 67 millioner i tredje kvartal i 2006 til 82 millioner i år.

Innenfor segmentet Løsninger & applikasjonstjenester viser den norske delen av virksomheten betydelig resultatframgang og leverer en driftsmargin i kvartalet på 11,3 prosent.

Har tatt de nødvendige grep

– Aktivitetsnivået i forretningsområdene som leverer løsninger og applikasjonstjenester har vært høyt i hele år, og spesielt sterke er resultatene i våre kompetansemiljøer på Business Intelligence, Oracle ERP, rådgivning og systemintegrasjon. I driftssegmentet har vi tatt en rekke grep for å ytterligere bedre marginene, og det er gledelig at vi allerede nå kan registrere en forbedring fra forrige kvartal, sier Terje Mjøs.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.