KLIMA

Vil kildesortere mer

MILJØBEVISST: Ny undersøkelse viser at nordmenn vil sortere mer.
MILJØBEVISST: Ny undersøkelse viser at nordmenn vil sortere mer. Bilde: Truls Tunmo
Stein Jarle Olsen
23. apr. 2007 - 11:36

Det er bladet "Vi i Villa" som har utført undersøkelsen blant sine registrerte medlemmer på nett.Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Undersøkelsen viser at de spurte generelt er flinke til å kildesortere, så lenge det er lett å få levert avfallet.

Tilrettelegging viktigst

Rundt 8 av 10 spurte sier at det er tilretteleggingen fra avfallsselskapene som avgjør hvorvidt de handler miljøbevisst eller ei, mens under 1 av 10 sier de kildesorterer uansett hvor dårlig tilrettelagt det er.Flinkest er respondentene til å sortere bokser og flasker med pantemerke, hvor 97 % hevder at de alltid eller ofte kildesorterer.

Papiravfall kommer med sine 95 % også høyt på listen. Dårligst ut kommer drikkekartonger og metallemballasje. Langt under halvparten sier at de alltid eller ofte kildesorterer.

Aust-Agder best

Aust-Agder kommer ut som det beste kildesorteringsfylket, hvor de spurte både oppgir at de sorterer mest og er mest fornøyd med tilbudet. De dårligste fylkene er på sin side Oslo, Østfold, Finnmark og Møre og Romsdal.

Lars Haltbrekken, leder i Naturvernforbundet, mener at undersøkelsen gir et riktig bilde på situasjonen i Norge.

– Mange i Norge ønsker nok å kildesortere mye mer enn hva som er mulig i dag. I Oslo er det kun mulig å sortere papir og glass, men det finnes svært mange som er veldig miljøbevisste og vil sortere mer. Her er det altså mye å gå på, sier han til TU.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.