OLJE OG GASS

Vil kartlegge Nordsjøen for CO2-lagring

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen besøkte onsdag Sleipner-plattformen i Nordsjøen. Nå skal ministeren og sin britiske kollega utrede CO2-lagring i Nordsjøen.
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen besøkte onsdag Sleipner-plattformen i Nordsjøen. Nå skal ministeren og sin britiske kollega utrede CO2-lagring i Nordsjøen. Bilde: Scanpix
28. mai 2009 - 14:30

Det kom fram under regjeringens konferanse for fangst og lagring av CO2 (CCS) i Bergen torsdag.

– Potensialet for lagring i Nordsjøen er enormt. Det er mer et spørsmål om infrastruktur og kostnader, sa olje- og energiminister Terje Riis-Johansen da han presenterte de nye planene sammen med den britiske statssekretæren Phil Hunt.

Ikke første gang

Norge og Storbritannia har også tidligere samarbeidet gjennom The North Sea Basin Task Force for å vurdere hva CCS kan bidra med i kampen for å bremse den globale oppvarmingen.

Nå er norske og britiske myndigheter enige om å trappe opp innsatsen.

– Jeg vil bli overrasket hvis det ikke viser seg å være egnede lagringsplasser både på britisk og norsk side av Nordsjøen, sa Hunt.

Muligheter

Han la til at CO2-lagring også kan føre med seg forretningsmuligheter, siden begge landene sitter på kompetanse fra oljeutvinning som også kan brukes i forbindelse med CCS.

Hunt, som i tillegg til sin posisjon i regjeringen er nestleder for det britiske Overhuset, understreket at det er viktig å få på plass regulering som kan sikre et rammeverk for CO2-håndtering.

Han forsikret at Storbritannia vil jobbe hardt for at CCS skal få en rolle i den nye internasjonale klimaavtalen som etter planen skal forhandles ferdig på klimatoppmøtet i København i desember.

Les også: Slakter Mongstad-prislappen

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.