NYHETER

Vil jobbe sammen om veg og bane til Ringerike

Planleggingen av E16 og Ringeriksbanen bør skje som et felles prosjekt, anbefaler Jernbaneverket og Statens vegvesen.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
20. juni 2014 - 09:58

Oslo (NTB):  Etatene har nå sendt sine anbefalinger for det videre planarbeidet for strekningene til Samferdselsdepartementet, heter det i en pressemelding onsdag.

– Erfaringene har vist at dersom prosjektene skal bygges ut i samme område, så må det en tett samordning til for at det ene ikke skal komme i veien for det andre, og for å få til den beste løsningen samlet sett, sier regional strategidirektør Lars Christian Stendal i Jernbaneverket.

Vegvesenet er enig.

– Prosjektene berører store nasjonale verdier og erfaringene har vist oss at det er konfliktfylt og medfører mange innsigelser når vi skal bygge ut store samferdselstiltak på strekningen fra Kroksund til Hønefoss, sier prosjektleder Nils Brandt i Statens vegvesen.

Departementet ga etatene i oppdrag å vurdere om det er mulig å planlegge å bygge vei og bane i samme korridor på strekningen. Det er det, lyder svaret fra både Jernbaneverket og Vegvesenet. De har sammen sett på felles løsninger for hele eller deler av strekningen fra Kroksund til Hønefoss. Fram mot 31. oktober skal videre utredning avklare hvilke utbyggingsalternativer som skal med i videre planlegging. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.