OLJE OG GASS

Vil ikke svare om Statkraft

- Det gjenstår å ta stilling til dette spørsmålet, er det eneste statsministeren har å si om mer penger til Statkraft.
- Det gjenstår å ta stilling til dette spørsmålet, er det eneste statsministeren har å si om mer penger til Statkraft. Bilde: Asbjørn Goa
Tormod Haugstad
24. aug. 2010 - 16:54

ONS / STAVANGER: – Det gjenstår å ta stilling til dette spørsmålet, svarte statsminister Jens Stoltenberg da Teknisk Ukeblad spurte om han var enig i at Statkraft trenger mer kapital for å være ”en motor i utvikling av fornybar energi”, slik det står i Soria Moria 2.

Stoltenberg mente Statkraft har en del penger å bruke og at den største utfordringen nå er mangel på kraftlinjer, for eksempel i Finnmark.

Må få evaluere

Statsministeren gjorde det også klart at Statoil har fått endret sine vedtekter for at de også skal kunne drive med fornybar energi, men at han også har respekt for at selskapet evaluerer sin satsing på fornybar energi.

Om leteboring utenfor Lofoten sa Stoltenberg at man ville ta stilling til om man skal iverksette en konsekvensutredning når høringsprosessen i forbindelse med forvaltningsplanen er over på nyåret.

Delelinje ikke klar

Stoltenberg trakk fram delelinjeavtalen med Russland som en viktig del av Norges miljøpolitikk, men opplyste samtidig at denne avtalen på langt nær er klar ennå selv om den ble offentliggjort tidligere i vår. Det gjenstår mye utredningsarbeid før den er klar til å bli endelig ratifisert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.