BYGG

Vil ikke ha ansvaret for prissprekk

Tall fra konsulentfirmaet Metier sier at styringsrammen ligger på 1904 millioner kroner, 146 millioner lavere enn Vegdirektoratets tall fra i fjor.
Tall fra konsulentfirmaet Metier sier at styringsrammen ligger på 1904 millioner kroner, 146 millioner lavere enn Vegdirektoratets tall fra i fjor.
Joachim Seehusen
27. nov. 2007 - 11:35

Prisene på betong og stål har gått betydelig opp det siste året, med henholdsvis 25 prosent og 40 prosent, skriver Bergens Tidendes nettavis.

I en uttalelse til nettavisen til Porsgrunns Dagblad, pd.no, uttaler direktør Audun Lågøyr i Byggenæringens Landsforening at prisen på materialer til betongkonstruksjoner har steget med mer enn 44 prosent de tre siste årene.

Ikke betongens skyld

– Disse tallene har BNL hentet fra SSBs byggekostnadsindeks for betongbruer for 1. kvartal 2004 til 3. kvartal 2007. Tallet viser de totale byggekostnadene for betongbruer, og her er det ikke betong som er kostnadsdriver. Utgiftene til betong utgjør bare om lag 4 prosent av kostnadene ved slike anlegg, så det må være helt andre forhold som driver prisen opp, påpeker Magerøy.

12,1 prosent opp

De som klikker seg videre inn på nettsidene til Statistisk sentralbyrå finner at Magerøy har rett. Over en treårsperiode har betong og betongprodukter steget i pris med 12,1 prosent.

– Jeg har fått flere henvendelser fra våre bedrifter som ikke kjenner seg igjen i disse tallene. Derfor vil vi gjerne korrigere inntrykket som er gitt, sier Magerøy.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.