OLJE OG GASS

Vil ikke gå av

Tillitsvalgte i Hydro og etikkeksperter er meget kritiske til at tidligere leder for Hydros oljedivisjon Tore Torvund og tidligere utenlandssjef Morten Ruud velger å bli sittende i Hydros konsernledelse.

Samtidig blir deres tidligere handlinger gransket av såvel advokater som Økokrim.

Det bekymrer ikke oljetoppene, Torvund avfeier den krasse kritikken.

Ikke problematisk

- Jeg vurderer ikke min stilling når det gjelder de faktiske forhold, sier Torvund til Dagens Næringsliv.

Han uttaler at han ikke opplever granskingen av ham som problematisk, i og med at det er eksterne undersøkelser som nå pågår.

På spørsmål om hvordan han reagerer på at tillitsvalgte har bedt ham trekke seg, svarer han følgende:

Få har innsikt

- Det er mange som har sterke meninger om en sak som få har innsikt i. Jeg forventer at man får fram faktum i denne saken nå, sier Torvund til avisen.

Morten Ruud er i dag konserndirektør for prosjekter i StatoilHydro. Han har heller ikke planer om å trekke seg, men registrerer at det er satt i gang en granskingskommisjon, hvor han vil bidra med alt han kan i den forbindelse.

- Jeg har en jobb

Når avisen spør hvorfor han vurderer saken slik han gjør, i lys av at Eivind Reiten i forrige uke trakk seg av hensyn til granskingen, svarer han slik:

- Jeg kan ikke spekulere på hva Eivind Reiten gjør eller ikke gjør. Jeg må bare ta utgangspunkt i at jeg har en jobb, at jeg har tenkt å gjøre en jobb og det er å være ansatt i StatoilHydro, sier Ruud.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.