BYGG

Vil ikke bygge vei med private

SIER NEI: Jens Stoltenberg mener ikke at OPS er det som må til for å få bedre veier i Norge.
SIER NEI: Jens Stoltenberg mener ikke at OPS er det som må til for å få bedre veier i Norge. Bilde: Scanpix
21. apr. 2010 - 11:14

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) avviser at det er aktuelt å åpne for såkalt offentlig-privat samarbeid for å bygge ut vei og bane.

– Jeg viser til det som står i Nasjonal transportplan. Vi trenger ikke lånefinansiering som bare vil gjøre nye samferdselsprosjekter dyrere. Det er ikke mangel på kontanter som er problemet i Norge, sier statsministeren.

Les også: – Massiv misnøye med veidriften

Utfordret av Høyre

Stoltenberg ble i Stortingets spørretime onsdag utfordret til å si sin mening om OPS av Høyres Ingjerd Schou. Høyre har gjentatte ganger tatt til orde for slik finansiering av nye prosjekter på vei og bane, noe også samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) har åpnet for.

– Hver gang en Høyre-representant sier noe om vei, må vedkommende begynne å si unnskyld. Den forrige regjeringen forsømte vei og bane til de grader, sier Stoltenberg.

Positiv til standarden

Han fortalte også om sin positive opplevelse av norsk veistandard da han kom over Svinesund etter sin lange hjemreise fra New York, men understreket at regjeringen ikke er like tilfreds med alle veistrekninger i landet.

– Det ble bygget 12 kilometer motorvei og 9 kilometer midtdeler i 2009. Det tilsvarer avstanden herfra til Sandvika, sa Frp-leder Siv Jensen i Stortinget. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.