IT

Vil ikke avsløre fildelere

IT-bransjen. IT-ansatte. IT-ansatt. Jobb. Arbeid. Oppsigelser. Sparken. Nedbemanning. PC. Surfing. Internett.
IT-bransjen. IT-ansatte. IT-ansatt. Jobb. Arbeid. Oppsigelser. Sparken. Nedbemanning. PC. Surfing. Internett. Bilde: Colourbox.com
Dag Yngve Dahle
11. apr. 2008 - 08:43

Norske internettleverandører avviser kravet om å bidra i etterforskningen av fildelere.

Krav

Advokatfirmaet Simonsen, som representerer Norsk Videogramforening og den norske platebransjen, har krevd at internettleverandørene gjør mer for å hindre den ulovlige aktiviteten på internett, men torsdag kom svaret fra IKT-Norge.

– Det er ikke aktuelt for oss, og kravene fra advokatfirmaet er urimelige. Det er politiet som skal etterforske slike saker, ikke vi, sier daglig leder Hallstein Braaten Bjercke i IKT Norge til NTB.

Han understreker likevel at de med dette ikke forsvarer ulovlig fildeling.

Skuffet

– Vi har full forståelse for at de vil beskytte opphavsretten, men dette er det andre som må stoppe. Her prøver en å pålegge nettselskapene et ansvar og en rolle de ikke skal ha, og de utfordrer tillitsforholdet mellom nettselskapet og egne kunder på en måte som er uakseptabelt, sier Bjercke. Også Datatilsynet har involvert seg i saken, og støttet internettleverandørene.

Advokatfirmaet Simonsen er skuffet over svaret fra IKT-Norge.

– Vi er av den klare oppfatning at nettleverandørene har en etisk og rettslig plikt til å bistå oss i arbeidet mot den ulovlige aktiviteten. Det er medvirkning til krenkelse av rettighetshavernes arbeid dersom de ikke bidrar i denne jobben, sier advokat Rune Ljostad til NTB.

Gransker ulovlig piratjakt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.