ARKIVNYHETER

Vil ha prosjekter som kan kontrolleres

Anders J. Steensen
17. feb. 2011 - 17:30
Vis mer

Det enorme Kasaghan-prosjektet har tatt mye av ledelsens oppmerksomhet de seneste årene. Det har gått på bekostning av andre viktige oppgaver, blant annet har ikke ledelsen vært oppmerksomme nok på de økte kvalitetskostnadene, les feil, og mangler ved løpende prosjekter og leveranser. Blant annet har Aker Solutions avskrevet nær en halv milliard kroner som skyldes problemer med leveransene av stigerør for boreoperasjoner.

Slutt i år

– Kasaghan-kontrakten utløper og vil avsluttes i løpet av 2011, sier styreformann og fungerende konsernsjef Øyvind Eriksen. Han legger til at dersom de hadde hatt mer kontroll med kvalitetskostnadene ville overskuddet vært bedre. – Det er ikke til å legge skjul på at innen noen av våre segmenter ville vi kunne doblet resultatet med bedre kvalitetskontroll, sier han.

Ansatte pusher på

For å få bedre kontroll omstruktureres Aker Solutions med å splitte selskapet som lovet under kapitalmarkedsdagen i tre, hvor den landbaserte virksomheten mot mineral og generell konstruksjonsarbeid (P&C) skilles ut og selges, og Aker Contractors etableres. Allerede nå er P&C solgt, Likeledes er kontorbygningene på Fornebu og Stavanger solgt, og etableringen av Aker Contractors framskyndes i forhold til tidligere varslet plan. – Det er spesielt de ansatte i virksomhetene som skal inn i Aker Contractors som har anbefalt oss om å øke tempoet i splittingen, sier Eriksen.

Lik fordeling

Hele prosessen skal være klar til innkallingen til generalforsamlingen sendes ut 6. april, med generalforsamling 6. mai. Målet er at Aker Contractos børsnoteres i tredje kvartal i år. Alle aksjonærene i Aker Solutions får tilsvarende aksjer i Aker Contractors. Aker Holding som eier 40 prosent av aksjene i Aker Solutions må etter aksjonæravtalen sitte på aksjene i begge selskapene fram til 2017.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.