Vil ha papirløst Storting

Vil ha papirløst Storting
Stortingets presidentskap vil redusere mengden papir i stortingsdebattene. Det skal blant annet gjøres med flere nettbrett. Bilde: Mona Strande

– Folk bruker iPad og mobiltelefoner i salen. Jeg ser også at flere representanter gjør sine notater på et nettbrett, og tar det med på Stortingets talerstol, sier stortingspresident Dag Terje Andersen til VG.

Papirløs

Stortingets presidentskap satte nemlig for en måned siden i gang utredninger for å se på hva som kan redusere mengden papir i Stortinget.

Frem til nå har bærbar PC vært uønsket i stortingssalen under debatter, men i det siste har flere og flere hatt med seg de langt mindre nettbrettene inn i salen. Det har de fått lov til.

Presidentskapets ønske har først og fremst materialisert seg i en utredning om stortingsrepresentantenes bærbare PC-er kan erstattes med nettbrett. Neste steg vil være å overføre stortingsdokumenter til brettene.

Mer ressurser

SV er blant pådriverne for papirreduseringsprosjektet.

– Det vil frigi ressurser til varme hender i omsorgssektoren og produktutvikling og innovasjon i det private næringslivet. Det er ikke et poeng at byråkratiet er så stort som mulig, sier Alf Holmlid, SVs næringspolitiske talsmann, til VG.

Les mer om: